Kombifit

Begin oktober 2012 zijn we gestart in de zaal met een trimgroep. Oorspronkelijk met vele oude en oud korfballers onder de naam  KorfbalFit.

Om het een bredere betekenis dan alleen korfbal te geven is KorfbalFit nu formeel omgedoopt in KombiFit. Overigens een initiatief van het KNKV. Op het ogenblik komen de leden uit diverse sporten en ouders van jeugdleden.
We zijn actief in  een zaal van sportcentrum Vliegende Vaart in de maanden september t/m april op de dinsdagen van 19:00-20:15 uur.

Naast oude en jonge oud korfballers en ouders van (jeugd)leden zijn er ook  leden van buitenaf, die gewoon sportief en gezellig bezig willen zijn.

Na een inleidende warming-up incl. loopoefeningen volgen meestal  1 of 2 bal-,ring-, sticks- of racketspelen.
Maar we zijn volledig vrij om andere activiteiten te ondernemen.

Belangrijk is dat we spelvormen aanbieden waarbij we voldoende bewegen maar waarbij iedereen op zijn eigen niveau meedoet. De kans op blessures willen we zo klein mogelijk maken.
Voor velen zeggen de namen van de spelen misschien niets. Maar om een indruk te krijgen welke bal- en ringspelen zoal op het programma volgt hieronder een opsomming.

balspelen
korfbal, tienbal, knotshockey, ringhockey, cirkelbal, tjoekbal, velgbal, basketbal, dunkbal.

racketspelen
badminton, speedminton, dynamictennis, tafeltennis.

Voor alle spelen zijn er verschillende varianten.
De spelregels vind je in de bijlage. (wag)
De leiders Johan Faas en Piet Geene.

Het inschrijfformulier vind je op de pagina -lidmaatschap- van deze  site.

Nadere informatie kvluctor@gmail.com