Nieuwsbrief februari 2021

Beste korfballers en ouders/verzorgers,

Het lijkt erop dat we het koude weer even achter ons laten en dat betekent dat het steeds aantrekkelijker wordt om buiten te sporten.
De afgelopen maanden is er tijdens de Winterkorfbal en de Vakantiekorfbal-activiteiten gelukkig volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om te korfballen! Heel gezellig en natuurlijk ook erg goed om te blijven bewegen, je teamgenoten weer te zien en je hoofd leeg te maken.
De komende week staan er nog een aantal winterkorfbalactiviteiten op het programma, hopelijk in een lekker lente zonnetje. Vanaf 1 maart starten we weer met de reguliere trainingen. In deze nieuwsbrief meer informatie!

Winterkorfbal en Vakantiekorfbal activiteiten
Vanaf de kerstvakantie zijn we gestart met “Winterkorfbal”. Daar werd de afgelopen maanden goed gebruik van gemaakt door onze fanatieke korfballers! In de winterkou kwamen er wekelijks op donderdagmiddag en zaterdagochtend kinderen sporten. Met en zonder handschoenen, met en zonder muts.
Ook enkele senioren trokken de stoute schoenen aan om met temperaturen rond het vriespunt op zaterdagmiddag een balletje te gooien.
Ondanks de kou hebben we tijdens deze activiteiten heel veel plezier gehad en lekker kunnen korfballen!

Afgelopen week werd gelukkig de temperatuur al wat aangenamer en tijdens de “GAMES & FUN” op zaterdag waren de handschoenen en mutsen overbodig. Hierdoor werd het ook voor de korfballende koukleumen interessant om het veld weer eens te bezoeken.
Een vast groepje vrijwilligers stond elke week klaar om de Winter- en Vakantiekorfbal mogelijk te maken, heel erg bedankt voor al jullie inzet!

Hervatten van de trainingen
Nu het weer aantrekkelijker wordt om buiten te sporten gaan de gewone trainingen weer van start vanaf 1 maart.
Belangrijk is, dat we bij erg slecht weer de trainingen niet door kunnen laten gaan, omdat we nog niet mogen schuilen. De kleedkamers en kantine blijven gesloten.
Via de mededelingen app en/of de team app laten we weten als de trainingen niet door gaan.

Daarnaast blijven natuurlijk de maatregelen van kracht:
* heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
* heeft een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten? Blijf thuis;
* personen van 18 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand;
sporten kan individueel of in groepjes van maximaal 2 personen. Er kunnen meerdere groepjes naast elkaar sporten;
* was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
* schud geen handen;
* neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
Hiernaast verwijzen we voor meer informatie naar het protocol verantwoord sporten

Trainingen vanaf 1 maart 2021
Vanaf 1 maart starten de trainingen weer. We gaan ervanuit dat iedereen weer gewoon aanwezig is op de trainingen. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan willen we je vragen altijd een berichtje te sturen naar je trainer of in de teamapp.
Aangezien we op de zaterdagen nog geen competitie mogen spelen, proberen we ook op de zaterdagen weer leuke activiteiten te organiseren. Met de jeugd onder de 18 mogen we ook onderling wedstrijden spelen, daarom zullen we ook wat toernooitjes organiseren (mits voldoende spelers). Houd de mededelingenapp hierover in de gaten.

Kangoeroes: zaterdag van 10.00-11.00 uur
F’s: donderdag van 17.00 uur-18.00 uur
E’s: dinsdag van 18.15-19.15 uur
D’s: donderdag van 18.00-19.00 uur
C’s: dinsdag 18.15-19.15 uur
B’s: dinsdag 18.00-19.00 uur en donderdag 18.00-19.00 uur
A’s: dinsdag 18.00-19.00 uur en donderdag 18.00-19.00 uur
G’s: dinsdag 19.00-20.15 uur (LET OP: vanaf 6 april)
Kombifit en senioren 3: dinsdag 19.00-20.15 uur
senioren 1 en 2 : donderdag 19.00-20.15 uur

Nog een paar opmerkingen:
-De spelers van C1 gaan meetrainen op de dinsdagen met C2.
-De spelers van senioren 3 kunnen ook aansluiten op donderdag bij de training van senioren 1 en 2. Geef dit vooraf even door aan Peter
-De spelers van senioren 1 en 2 kunnen ook aansluiten bij de training van Kombifit en senioren 3. Geef dit vooraf even door aan Evelien of Petra

We hopen iedereen weer te zien op de trainingen en bij de zaterdagactiviteiten, want niet vergeten…

KORFBALLEN GEEFT JE WEER NIEUWE ENERGIE!

KV Luctor