Nieuwbrief KV Luctor april 2020

Beste korfballers en ouder(s)/verzorger(s),

Aangezien we elkaar nu bijna niet zien en spreken willen we jullie met deze nieuwsbrief toch graag wat bijpraten!

Corona-update
Vanaf 29 april zou er volgens de versoepeling van de corona maatregelen weer getraind mogen worden door de jeugd t/m 12 jaar. Voor de oudere jeugd van 12 t/m 18 jaar zou tijdens het trainen de 1 ½ meterregel gelden. Het KNKV heeft een werkgroep ingesteld die direct is aangesloten op de werkgroep van NOC*NSF en de overige sportbonden. Zij buigen zich over hoe kun je trainingen e.d. hervatten voor de genoemde doelgroepen met in achtneming van de voorwaarden. De verwachting is dat er vanuit de werkgroep deze week nog een advies komt.
De gemeente Terneuzen wacht het advies af van “de Vereniging Sport en Gemeenten.

Als Club wachten wij dus tot we meer zekerheid hebben vanuit Gemeente en het KNKV. Op dit moment krijgen we steeds nieuwe informatie binnen. We zullen met behulp van alle adviezen en informatie en weloverwogen plan maken om de trainingen voor de jeugd te hervatten. We houden jullie op de hoogte!
Onze trainers proberen ondertussen contact te houden met de teams d.m.v. een berichtje, een kaartje, even videobellen, uitdagingen en leuke oefeningen versturen. Ook proberen we als club contact te houden via de website, Whatsapp, Instagram en Facebook.

Alle korfbal updates met betrekking tot het corona virus zijn overigens ook terug te vinden op de website van het KNKV, klik hier.

Berichtje van het bestuur en TC
Via ZOOM hebben we overleg gehad met het bestuur en ook de TC heeft op deze manier weer even de koppen bij elkaar gestoken.
We keken wat er op de planning stond, wat moesten we afgelasten of was al afgelast en welke dingen moeten we (juist nu) oppakken.
Zo zijn een aantal korfballers actief om het onkruid te verwijderen en worden er weer klusjes ingepland. Heel fijn dat dit op gepakt wordt!
We willen bekijken wat er allemaal wél kan, contact houden met elkaar en zorgen dat we met veel plezier weer kunnen gaan sporten als de tijd er rijp voor is.

Scorebord
Het huidige scorebord werkt niet meer en moet vervangen worden. Martijn en Jari hadden in maart een mooi overzicht gemaakt wat er allemaal mogelijk was. Het bestuur heeft daar uiteindelijk een keuze uit gemaakt en toen kon er gekeken worden hoe het gekozen scorebord bevestigd zou kunnen worden. Dat had toch nog wat voeten in de aarde en is de afgelopen tijd even op een lager pitje gezet, maar Piet en Jari zijn nu volop bezig om het weer op te pakken. Als het goed is wordt het bord binnenkort besteld en daarna opgehangen!

Nieuwe Wedstrijdshirts en inloopshirts
Onze prachtige nieuwe wedstrijdshirts en inloopshirts van de Sponsors liggen te wachten om gebruikt te worden. We moeten nog even wachten, maar willen hierbij Omniboost BV, MS Petra Bv, Tinus Rijschool en Code 95 Zeeland heel erg bedanken voor jullie sponsoring!

Heb je thuis nog een tas met oude wedstrijdshirts staan, dan graag inleveren bij Petra. Jacob Catsstraat 6

Nieuws vanuit de bouwcommissie
Eind vorig jaar is er een bouwcommissie in het leven geroepen om de kantine te renoveren. Het belangrijkste gegeven was, dat de pui aan de zuidkant, met de openslaande deuren, vervangen moest worden. Maar natuurlijk werd er ook verder gekeken, bv naar de benodigde (opberg) ruimte, vervangen van de vloer en koelingen en creëren van gezelligheid. Met veel tekenhulp van Jaap, zijn er mooie plannen en ideeën uitgekomen!
Afgelopen week hebben we aan aannemersbedrijf de Caluwé en Broekaart de opdracht gegeven een nieuwe pui te plaatsen!! Dit is de eerste stap.
Hopelijk zullen er gauw nog meer volgen.

We hopen dat we jullie op deze manier weer wat op de hoogte gebracht hebben.
Zorg goed voor jezelf en elkaar, blijf in beweging en hopelijk tot gauw!